Boekintroductie NL Books

Lockheed F-104G Starfighter - Hub Groeneveld

Lockheed F-104G Starfighter - Hub Groeneveld

NL BOOKS, de uitgeverij van AVIATION-WARBOOKS, heeft het buitengewoon genoegen om het boek LOCKHEAD F-104G STARFIGHTER te presenteren.

Dit is niet ‘zomaar’ een boek over de Lockheed F-104 Starfighter, want dit boek is geschreven door een vlieger die onder allerlei omstandigheden honderden uren in de cockpit doorbracht bij het uitvoeren van vliegopdrachten.

Zijn ervaring, maar ook van zijn collega’s is te boek gesteld, of zoals een van hen schrijft: “Later zou geen enkel vliegtuig bij mij het gevoel kunnen evenaren dat de F-104 opwekte. Ze misten net dat wat de Starfighter zo uniek maakte. Het compromisloze ontwerp, de vorm van een bemande raket die al mach twee uitstraalde als het vliegtuig nog in de shelter stond”.

De editor van het boek was crewchief, dus bekend met de technische operatie. Hij was degene die het vliegtuig gereed maakte voor een missie en nog allerlei gegevens doornam met de vlieger voordat hij vertrok. Door deze samenwerking ontstond een gedegen boek, met veel onbekende informatie en foto's, belicht uit een niet alledaags perspectief.

Het boek omvat een compleet overzicht vanaf de aankoop en bouw bij Fokker van alle aan de Koninklijke Luchtmacht geleverde toestellen. Met ongeveer 900 afbeeldingen, waaronder veel zeldzame opnames, kan het gezien worden als hét ultieme naslagwerk. Het boek Lockheed F- 104G Starfighter geeft een beeld over vliegen, met in onze ogen beperkte middelen, maar is tevens een eerbetoon aan de vliegers van de Koninklijke Luchtmacht die omkwamen tijdens de uitvoering van hun taak met de Starfighter.

Het boek is leverbaar en per e-mail te bestellen bij aviationwarbooks@yahoo.com

De prijs, ex-porto, bedraagt € 50,00.

519 Pages,
Hard Cover,
Nederlandstalig


This Month Highlights:


Erfenis van de storm

Click for more information
Oorlogsgraven op Ameland
€  15,00

Author: Gerlof Molenaar/Martin Peters

More
Information

Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn

Click for more information
Duits beheer over Nederlands erfgoed
€  35,00

Author: Hans Sakkers

More
Information

Through to the end

Click for more information
487 (NZ) Squadron RAF
€  45,00

Author: David Palmer/Aad Neeven

More
Information

Lockheed F-104G Starfighter in Nederland

Click for more information
€  50,00

Author: Hub Groeneveld

More
Information
 
 


Visit the site of the webdesign office!